26 Kasım 2007 Pazartesi

Tara Fuki : AŞK VE İSYAN





Tara Fuki etkileyici bir üçlüden oluşuyor.Bunlardan ilk ikisi; Andrea Konstankiewicz ve Dorota Barova adında iki güzel bayan, üçüncüsü ise bu zarif hanımların ellerindeki tabloya hayat veren viyolonsel.
Konstankiewicz ve Dorota'nın birlikteliği 2000 yılında (Çek Cumhuriyet'ini meydana getiren iki bölgeden birisi olan) Moravya'nın güneyindeki Brno'da başlamış.

Grubun en çok etkilendiğim calışması ilk albümleri olan Piosenki Do Snu (2001) oldu.Daha sonra dinlediğim Kapka (2003) albümleri de ilk albümleri kadar güzel.En son çalışmaları ise Auris (2007).

Vokaldeki kadınla çıkacağınız yolculuk heyecan verici nitelikte.Büyük bir nehirin durgun sularında dinlenmenin getirdiği huzurla seyahatinize başlıyorsunuz başlamasına da,kanal daralıp su sizi savurmaya başladığında duyacağınız kalp çarpıntısıyla birlikte,bu duygu yerini derin bir coşkuya bırakıyor,ta ki şelalenin boşluğunda gözlerinizi açana kadar.

Aşk ve isyan gerçekten bu ikiliyi açıklayan iki kelime, kadın deminde tutkunun dile gelişi...

Çekçe,lehçe,ingilizce,fransızca dili kullanan Tara Fuki'nin parçalarında, atipik ritimlerin armonisinin oluşturduğu ahenk çok hoş eserlerin yolunu açmış.
Klasik,rock ve cazın hamurunda, balkanların ve doğunun eşsiz lezzetinin karışımı kolay, kolay bulunamayacak bir ziyafet sunmuş bu güzellerin ellerinden bizlere.

Müzik Akademisi’nin iki Grammy ödülü: “2001 yılı Keşfi” ve “ Yenilikçi Müzik Birincilik Ödülü” ile 2002’de “Müzik Eleştirileri Ödülü” almış grup.

İsveç, Almanya, Avusturya, İtalya, Fransa, Polonya, Rusya, Romanya, Macaristan, Yugoslavya, Hollanda ve Orta Amerika’ya turneler düzenlemiş ve festivallere katılmışlar.

Andrea ve Dorota sizi çok seviyorum...kadının genelde sevecen ve yumuşak olduğu gibi ,gereğinde ne kadar sert ve güçlü olabileceğini de sayenizde bir kez daha görmüş oldum.

CHE